Ardıl Barajına Teknik Gezi Düzenlendi

20.5.2016

Adıyaman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü Öğretim elemanları ve öğrencileriyle beraber Gaziantep'in Araban ilçesinde Ardıl Çayı üzerinde inşaatı devam eden Ardıl Barajına teknik gezi düzenlenmiştir.

Müteahhit firma yetkilisi Mehmet Güneş, Ardıl Barajı Şantiye Şefi Salih Bilen, Barajı inşaatını gezen Adıyaman Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde öğrenim gören öğrencilerimize çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Sn Bilen aynı zamanda bu bölgede ilk defa silindirle sıkıştırılmış beton baraj tipinin Ardıl Barajında uygulandığını devamında bu barajın gövde hacminin 140 bin metreküp olup, temelden yüksekliği 49 metre olduğunu ifade etmiştir. Barajın tamamlanması ile birlikte 25 bin 730 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacaktır.

Ardıl Barajı inşaatına 15 Mart 2013 tarihinde başlandığını söyleyen Bilen "İşin ikmal tarihi 22 Şubat 2017’dir. İhale bedeli 21 milyon 865 bin TL. Barajın tamamlanmasıyla birlikte baraj gölünde depolanan 15,3 hacimde su ile Araban Ovası’nda 25 bin 730 dekarlık tarım arazisinin cazibeli olarak sulanması sağlanacaktır. 25 Nisan 2015 tarihinde başlanan toplam yüksekliği 54 metre olan gövde dolgusunun bugün itibariyle 29 metresi tamamlandı, geriye kalan 25 metresi ise Haziran 2016 tarihine kadar tamamlanmış olacaktır’’dedi.

Gerçekleştirilen etkinlikten memnun kaldıklarını belirten öğrenciler, desteklerinden dolayı Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha GÖNÜLLÜ, İnşaat Mühendisliği Başkanı Doç. Dr. Osman GÜNAYDIN ve etkinliğe katılan diğer öğretim elamanlarına teşekkürlerini ifade ettiler.