I. Geleneksel Spagetti Köprü Yarışması

20.5.2016

Adıyaman Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü tarafından “Spagetti Köprü Yarışması 2015” isimli bir yarışma düzenlenmiştir. Organizasyonda katılımcılar bireysel olarak tasarımını ve üretimini kendi yaptıkları maket köprüler ile yarışmaya katılmışlardır. Yarışma, katılımcıların teoride öğrendikleri bilgileri sistematik ve pratik olarak uygulama becerisini gözleme imkânı sunmuştur. Bundan sonra her sene periyodik olarak düzenlenmesi planlanan bu yarışmanın öğrencilerimize ileriki hayatlarında hatırlayacağı güzel anılar bırakması amacıyla yapılmaktadır.

Her öğrenci köprülerin yapımı için sadece iki adet 500 gram spaghetti makarna ile yapıştırıcı kullanmışlardır.
Yapılan spagetti köprüler birbirlerinden 1 m açıklıkta bulunan test platformlarına yerleştirilmiştir. Yükleme köprülere ortalarından yapılmıştır. Köprüler kırılıncaya kadar yüklemeye devam edilmiştir. Yapısal verimlerine göre yapılacak olan değerlendirmede en yüksek yapısal değere sahip köprü birinci en düşük yapısal verime sahip köprü de sonuncu olarak değerlendirilmiştir.